Shorts 2

 • Director: Various directors
 • Length: 85
 • Country: Various countries
 • Year: 2022

 • Date & time:
  18 Juni
  12:15
  Zaal 6

And Then They Burn the Sea (Majid Al-Remaihi) 

Doha Film Institute

Filmmaker Majid Al-Remaihi laat in een korte film de ervaring zien van het geleidelijke en terminale geheugenverlies van zijn moeder in de loop van vele jaren.

Al-Sit (Suzannah Mirghani)

Doha Film Institute

Filmmaker Suzannah Mirghani vertelt het verhaal van de jonge Nafisa die op het punt staat een gearrangeerd huwelijk aan te gaan met een Soedanese zakenman. Heeft ze een keuze, of heeft Al-Sit, haar Oma, de machtige dorpsoudste het laatste woord?

Don’t Get Too Comfortable (Shaimi Al-Tamimi) 

Doha Film Institute

Filmmaker Shaima Al-Tamimi deelt een introspectieve brief aan haar overleden grootvader, waarin ze terugblikt op de migratiereis van haar voorouders die gevolgen heeft voor de drie volgende generaties.

When Beirut Was Beirut (Alessandra El Chanti)

Doha Film Institute

Een geanimeerde documentaire van Alessandra El Chanti waarin drie van de monumentale gebouwen van Beiroet tot leven komen en hun verhalen delen over de verontrustende geschiedenis van Beiroet. Als deze gebouwen konden praten, wat zouden ze dan zeggen?

Emsahar (Hassan Al-Jahni)

Doha Film Institute

Een film van Hassan Al-Jahni waarin een jong meisje de dood van haar geliefde grootmoeder probeert te voorkomen met de magische krachten van een lokale Ramadan-drummer.

 Under the Lemon Tree (Noor Alasswad) (Doha Film Institute)

Een verbannen Palestijnse vrouw zit in de schaduw van een citroenboom en denkt in haar herinneringen terug naar het vroegere leven in haar thuisland.

 

Hal Marra Aleina  (An Arab’s Treat) (Tony El Ghazal & Balkees Al-Jafaari)

Een groep Arabische vrienden komt voor het eerst na de lockdown samen in een restaurant. Een gelukkige gelegenheid, totdat de rekening arriveert.

How My Grandmother Became A Chair (Nicolas Fattouh) 

Nicolas Fattouh’s film is een coproductie tussen Libanon, Qatar en Duitsland en vertelt het verhaal over een grootmoeder die haar vijf zintuigen verliest. Uiteindelijk verandert ze in een houten stoel. Tijdens haar transformatie realiseert ze zich dat haar Afrikaanse huishoudster niet de vermeende vreemdeling is maar het zorgzame en loyale familielid.