Shorts 3

 • Director: Various directors
 • Length: 90
 • Country: Various countries
 • Year: 2022

 • Date & time:
  18 juni
  14:30
  Zaal 6

Over Zawal (Mujtaba Saeed) 

De achtjarige Adam wordt geconfronteerd met een veranderende wereld wanneer hij uit het aangewezen quarantainegebied voor vluchtelingen ontsnapt.

Over Light Blue (Mai Ziady) 

In onze dromen komt het onbewuste van gevoelens en gedachten naar voren. In onze dromen zeggen we wat we niet kunnen doen in het echte leven. Een vrouw van begin dertig beleeft haar relaties met moeder, vader en haar minnaar opnieuw. We krijgen een inkijkje in de manier waarop ze wordt beïnvloed door haar relaties met de belangrijke mensen uit haar leven.

Over Echoes (Julien Kobersy)

Vanuit het perspectief van een raamkozijn wordt de geschiedenis van twee generaties in Libanon getoond.

Over Full Memory (Adolf El Assal)

Ziad, een jonge Syriër, heeft zijn land tien jaar geleden tijdens de oorlog verlaten. Hij mist zijn oude leven en is erg opgewonden dat zijn broer hem komt opzoeken. Ziad wil zijn broer laten zien hoe het leven in Europa is, maar hij moet de donkere waarheid onder ogen zien van zijn eigen verleden.

Over Half Soul (Trabelsi Marwen)

Het fantastische verhaal van een vader, die verplicht is om zijn ziel te verkopen om het leven te redden van zijn stervende dochtertje.

Over Cairo – Berlin (Ahmed Fathy)

Caïro na de revolutie. Na talloze mislukte processen om te ontsnappen aan de status quo van de depressieve toestand van haar generatie, regelt Nour, een man van 29, in het geheim een vlucht naar haar thuisland. Uren voor haar vertrek begint haar strijd met de patriarchale samenleving en een innerlijk gevecht om haar geheim verborgen te houden.

Over Line in a Circle (Mohsen Abdelghany)

Een eenzame jonge man probeert vervoer te krijgen op zijn weg naar huis. Zijn reis is geïnspireerd op op de roman Dreams of Departure van Nobelprijswinnaar en schrijver Naguib Mahfouz.