Bilal

Khurram H. Alavi, Ayman Jamal | 2017 | United Arab Emirates/Verenigde Arabische Emiraten


1000 jaar geleden wordt een kleine jongen, die ervan droomt een grote krijger te worden, samen met zijn zus ontvoerd en naar een ver en onbekend land gebracht. Daar komen ze terecht in een wereld die wordt geregeerd door hebzucht en ongelijkheid.

Tijdens de ontvoering vindt Bilal’s moeder de dood en hij houdt zich vast aan haar advies om altijd in zichzelf te blijven geloven wanneer het leven moeilijk wordt. Zijn vastberadenheid en verlangen helpen hem om sterk te blijven terwijl hij de kleineringen van zijn meester Umayyah ondergaat. Tot er op een dag iets gebeurt wat zijn leven veranderd en Bilal op zoek gaat naar vrijheid voor zichzelf en zijn zus.

Dit animatie-avontuur van Khurram A. Alavi en Ayman Jamal is geïnspireerd door ware gebeurtenissen en vertelt het verhaal van een echte held die zijn plaatst in de geschiedenis dubbel en dwars verdiend heeft. Bilal (2015) won ‘Best Inspiring Movie’ op Animation Day van het Cannes Film Festival 2016, ‘Best Innovative Movie’ bij BroadCast Pro Middle East Award 2016 en is genomineerd voor ‘Best Animated Feature’ Film bij de Asia Pacific Screen Awards 2016.

 

 


31 maart 2019 12:00
108
Zaal : LV5

Taal : Engels

Ondertiteling :