Closing Event: EXT./Night

Ahmad Abdalla | 2018 | Egypt, UAE/Egypt, Arabisch Emiraten


Wanneer een dag in het leven van een Egyptische filmmaker ontspoort, krijgt hij een steeds realistischer beeld van de verschillen tussen klasses en genderrelaties, in deze ontroerende sociale satire van regisseur Ahmad Abdalla.

Moe (Karim Kassem) heeft problemen. Zijn filmset zit vol met off-screen-drama, zijn romanschrijver is in de gevangenis beland, en zijn vriendin heeft hem verlaten. Bovendien wil hij liever werken aan zijn eigen films, niet aan de commerciële rommel die hij nu gedwongen wordt te maken. Met dit alles op zijn bord, wil hij niets anders dan snel de editing afronden aan de andere kant van de stad. Als hij in de taxi stapt om dat te gaan doen, heeft hij geen idee hoe lang zijn dag op het punt staat te worden ...

Terwijl Moe samen met taxi-chauffeur Mostafa en de vurige Toutou zich een weg baant door het chaotische verkeer van Cairo, komt hij er steeds meer achter dat hij vervreemd is geraakt van de maatschappij. In de loop van de nacht begint Moe de diepere lagen tussen en de ongelijkheden rond kwesties als klassen- en genderrelaties te zien.

Zoals regisseur Ahmad Abdalla deed met zijn vorige films Rags & Tatters, 18 Days, Microphone en Heliopolis, richt hij zijn camera opnieuw op de sociale situatie in Egypte. Deze keer doet hij dit echter met droge humor wat resulteert in een ontroerende sociale satire. Zoals Moe op een gegeven moment opmerkt: "Je kunt het universum niet veranderen." Maar zoals hij zelf ontdekt, kun je misschien wel je leven veranderen.

 

 


31 maart 2019 19:00
120min
Zaal : LV5

Taal : Arabisch

Ondertiteling : Engels