Kilo 64

Amir El-Shenawy | 2018 | Egypt/Egypte


Kilo 64 (2018) laat de reis zien van een net afgestudeerde ambitieuze apotheker die het roer omgooit en een landbouwbedrijf begint aan een woestijnweg in Cairo-Alexandria. Geïnspireerd door de 25-januari-revolutie begint de 24-jarige Wael El Shenawy een landbouwbedrijf met als doel een sociale impact te maken en een bijdrage te leven aan de Egyptische economie. Maar niet alles verloopt volgens plan.

Gefilmd over een periode van 2 jaar vertelt Kilo 64 het verhaal van twee generaties. De jonge ondernemer vindt zichzelf terug in dezelfde situaties als zijn vader, die 20 jaar eerder een landbouwbedrijf begon op dezelfde plek. Dit eenvoudige en persoonlijk verhaal laat zien wat er de laatste decennia in Egypte gebeurd is.

Kilo 64 beleefde zijn wereldwijde première op het Cairo International Film Festival in november 2018. Daar was het de enige documentaire die werd geselecteerd voor de competitie. De film is het debuut van regisseur Amit El-Shenawy en werd genomineerd voor verschillende prijzen waaronder de ‘Salah Abu Seif Award’ voor beste artistieke bijdrage en de ‘Saadel-Din Wahba Award’ voor beste Arabische film.

Amir El-Shenawy is aanwezig om te film toe te lichten.

De film wordt samen met Wild Relatives vertoond.

 

 


29 maart 2019 16:00
62 min
Zaal : LV5

Taal : Arabisch

Ondertiteling : Engels