Look at me

Nejib Belkadh | 2018 | Tunesia/ Tunesie


Met de opening van een eigen warenhuis en een baby op komst leek het leven van de Tunesische immigrant Lotfi (Nidhal Saadi) in Marseille solide. Het verleden haalt hem in wanneer de moeder van zijn autistische zoon een beroerte heeft gehad en hij terugkeert naar zijn geboorteland. Hier blijken de familieproblemen complexer dan verwacht, wanneer hij een zoon ontmoet, die zijn vader die hij nooit heeft gekend, en volledig wordt genegeerd.

Look at Me (2018, Nejib Belkadhi) creëert een ontroerend portret van een man die worstelt met de grenzen van mannelijkheid, met wat het betekent om "een kostwinner" te zijn, en met hoe je een liefdevol thuis kunt creëren. Een familiedrama over het proces van wederopbouw van een relatie tussen een vader en zoon.

Regisseur Nejib Belkhadi's artistieke reis begon als theater- en filmacteur. In 2006 maakte hij zijn internationale debuut imet zijn speelfilm VHS-Kahloucha (2006). Deze is vertoond op meer dan 50 festivals van wereldklasse speelde, waaronder Sundance. In 2013 ging zijn eerste verhalende film Bastardo (2013) in wereldpremière op het TIFF, wat 11 awards op meer dan 30 festivals opleverde.

 

 


29 maart 2019 21:30
96 min
Zaal : LV5

Taal : Arabisch

Ondertiteling : Engels