Opening Night (SOLD OUT)

Adolf El Assal | 2019 | Egypte


De openingsavond is inmiddels uitverkocht, maar wees welkom om na de filmvertoning (rond 21:45) met ons mee te dansen in de foyer. Voor de filmvertoning op vrijdag zijn nog wel kaarten beschikbaar!

Over de film
Samir's (Karim Kassem) droom om deel te nemen aan een prestigieus DJ-kampioenschap in Brussel valt in duigen wanneer zijn vlucht wordt omgeleid naar Luxemburg, vanwege een grote staking in België. Het echte avontuur begint wanneer hij al zijn papieren verliest en aangezien wordt voor een vluchteling. De kleurrijke film toont de avonturen van ‘DJ Skaarab’ en nieuwe ontmoetingen op weg om zijn identiteit te herstellen.

Regisseur Adolf El Assal, die in Egypte geboren is en opgegroeid is in Luxemburg, wilde zijn persoonlijke ervaring delen: "Tijdens mijn jeugd maakte ik deel uit van een zeer multiculturele en kosmopolitische samenleving. Ik wilde altijd een verhaal vertellen over een protagonist die per ongeluk in Luxemburg belandt, net als mijn ouders."

Het duurde vijf jaar om de film te voltooien. Met dit komisch-drama wil de regisseur een andere kant van Luxemburg laten zien waar veel mensen niet van weten.

Adolf El Assal zal zelf aanwezig zijn bij de film.

Openingparty
Voor en na de film zorgen onze vrienden van Dreaming of Syria voor feestelijke Dabke muziek en een dansworkshop. Dat wordt voetjes van de vloer!

Meer info over Dreaming of Syria:
https://www.facebook.com/dreamingofsyria/

 

 


27 maart 2019 20:00
120 minuten
Zaal : LantarenVenster 1

Taal : Arabisch

Ondertiteling : Engels